Creëren wij een gewoonte of andersom ?!

zeflhypnose.jpg

Wanneer je een nieuwe gewoonte wilt aanleren vraagt dit in het begin wilskracht. Als je deze lang genoeg volhoudt wordt deze verandering/aanpassing een automatisch patroon. Men heeft lang gedacht dat dit ongeveer 21 dagen duurde. Deze mythe is intussen wel doorprikt. In de jaren ’50 was er een plastische chirurg, dr. Maxwell Maltz, die merkte dat zijn patiënten 21 dagen nodig hadden om gewend te raken aan het idee dat hun arm geamputeerd was of dat hun gezicht er anders uitzag. Intussen weten we dat een aanpassing gemiddeld 66 dagen duurt dankzij onderzoekster Phillippa Lally. Ze volgde 96 testpersonen gedurende 12 weken terwijl zij nieuwe gewoontes probeerden aan te nemen. Opgelet: dit is een gemiddelde. De duur kan van persoon tot persoon verschillen, door karakter, gedrag en situatie. Zo deden sommige testpersonen er amper 18 dagen over om een nieuwe gewoonte aan te nemen, anderen hadden 254 dagen nodig.

"Ik merk zelf als hypnose coach op dat hypnose zeer ondersteunend kan werken bij het een verandering van gewoonte en deze periode kan inkorten of zelfs direct kan veranderen. 
Autosuggestie of zelfhypnose werkt niet alleen ondersteunend aan een hypnose-sessie, het versnelt en versterkt ook het effect om de gewenste verandering te bekomen. "  Stefan van Gerwen, hypnose coach

Wij zijn geen wonderdokters !

Hypnose_blog.jpg

We leven in een tijdperk van Fake News.  Dit is blijkbaar niet anders met wat bepaalde hypnotiseurs verkopen via de media of op hun website. 
Als hypnose "coach" wens ik een client(e) te helpen door zijn/haar denken te sturen met behulp van verschillende aangeleerde technieken waaronder (zelf)hypnose. Hypnose is een krachtige tool dewelke kan worden ingezet om een positief resultaat te bekomen.  Wanneer je het denken beïnvloed, kan je het handelen beïnvloeden. Soit, hier kan ik nog boeken over schrijven. 

Waar het mij in deze blog om gaat is dat hypnose vaak op een zodanig plat commerciële manier wordt gebracht, dat ik er zelf als coach misselijk van wordt.  Het ontbreekt sommige hypnotherapeuten aan enige deontologie.  Het is niet omdat er een causaal verband is tussen 'het denken' en veranderingen op cellulair niveau dat je 'borstvergroting of andere hippe trendy zaken via hypnose' moet gaan claimen en gaan promoten.  Ik ben als hypnotiseur nog steeds dankbaar hoe ik clienten kan helpen. Helaas schaam ik me tegenwoordig om te zeggen dat ik mensen help met hypnose. Ja, ik help mensen om te vermageren, om te stoppen met roken, andere verslavingen, stress, angsten,...  Dat zijn geen wonderen, noch science fiction maar berust op wetenschap.  
Ik moedig je aan om hypnose ééns te ervaren.

Verwacht bij mij geen hocus pocus, wel verandering van focus

x

Boulimie aanpakken met hypnose

Met hypnose kan je ook boulimie aanpakken.  Een persoon die boulimie heeft heeft de drang tot eten niet meer onder controle.  Vaak ligt dit aan onderliggende psychische problemen.  Dit controleverlies kan gepaard gaan met snel en onbeheerst eten.  Hoe gek het ook klinkt, dit eetpatroon geeft vaak een gevoel van controle.  Iemand met boulimie stopt vaak met eten wanneer ze onderbroken worden of wanneer ze het gewoonweg niet meer aankunnen.  
Via hypnose werken we op het loslaten van die controle die bij boulimie voorkomst en werken we op het zelfbeeld om dit ziektebeeld te verhelpen.  

 

 

Hypnose als therapie? Wetenschappelijk bewezen !

Hypnose wordt vaak verward met duistere magische toestanden terwijl het eigenlijk gewoon een ontspannen staat van concentratie is.  Ook komen we als therapeut soms clienten tegen die ons zeggen: "Hypnose?Daar geloof ik niet in." Het voordeel is dat men er niet in hoeft te geloven om in hypnose te geraken. 

Samenwerking met artsen, psychologen

Dit nieuwsbericht is interessant voor de client maar ook voor de arts of psycholoog zelf.  Vaak krijgen artsen, psychologen te maken met patiënten die als het ware zijn uitbehandeld.  Ze hebben er alles al aan gedaan in hun methodiek om de klant te helpen en zien niet direct baat bij klassieke geneeswijzen.  Vaak gaat dit over clienten met psychische aandoeningen of symptomen waar men niet de juiste behandelmethode voor vind.  Om deze clienten te helpen die hier lijden kan hypnose hier een belangrijke rol in spelen.  

Hypnose wordt al jaren door artsen gebruikt.  Het meest gekend bij artsen is hypnotische anesthesie andere pijnbestrijding/vermindering.   Ook bij angsten, verslavingen wordt hypnose succesvol toegepast.  Soms is hypnose als aanvullende behandeling dan gewenst. 

Bij Mindcentrum wensen we samen met de arts te bekijken hoe hypnose de client kan helpen. 

 

 

Hypnose therapie

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose tegen klachten zowel mentaal als psychische klachten.  Ook wordt kan u hypnose therapie inzetten voor verbetering van prestaties.  Door verschillende technieken wordt u in een lichte trance gebracht waarbij de suggesties beter doordringen in het denken.  Hypnose als therapie is al lang geen taboe meer.  Toch zijn er helaas veel huis-tuin-keuken hypnotiseurs die via Youtube en wat doe-het-zelf boeken ongeschoold aan de slag gaan.  Hypnose is niet gevaarlijk maar men moet het wel met de juiste intentie gebruiken.  Helaas komt er af en toe misbruik in de media waardoor clienten soms onzeker zijn bij aanvang.  Hypnose bestaat meer dan 4000 jaar en werd vroeger al ingezet bij operaties, ziektebeelden.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypnotherapie

B.E.D. (BINGE EATING DISORDER) BEHANDELEN MET HYPNOSE

vermageren dankzij hypnose

last van eetbuien?

Misschien heb je wel B.E.D. ?

B.E.D. (binge eating disorder) is in veel gevallen te behandelen met hypnose.  Mensen met deze eetstoornis hebben vaak terugkerende periodes waar ze het gevoel hebben de controle te verliezen over de hoeveelheid dat ze eten, dit ook op momenten zonder dat men echt honger heeft. Het lijkt gedeeltelijk op boulimie.  De oorzaak ligt vaak bij een laag zelfbeeld of hoe men met lastige gevoelens omgaat.  Ook met hypnose kan je deze eetstoornis behandelen.  en deze eetbuien hoeven er niet altijd te zijn. Door overgewicht kan je tal van lichamelijk klachten krijgen zoals chronische vermoeidheid en lusteloosheid, hoge bloeddruk, vochtophoping, gewrichtspijnen, ....

Tijdens de hypnose willen we jouw denken op deze lastige momenten anders gaan sturen zodat je minder of geen last meer krijgt van deze stoornis.

 

 

Mindcentrum te Mechelen

Een tijdje geleden opende Mindcentrum in Mechelen.  
Daarnaast organiseren we leuke workshops zoals vuurlopen, drumcircle of geven cursussen hypnose, lichaamstaal of NLP aan bedrijven. 

Kom zeker ééns kennismaken of kom langs op één van onze info-avonden. 

 

 

Allergie en hypnose

Met hypnose therapie kan je zeer goed allergie bestrijden.  Dikwijls merk je na 1 sessie reeds een verschil.

Read More

Stoppen met alcohol

Alcohol of drugsverslaving is vaak een manier om even ontvluchten.  Het kan vermijding zijn of compensatie.  Welke reden jou denken (onderbewust denken) ook heeft, hoe diep het ook zit. De reden dat je hier zit is dat je op zoek bent naar een oplossing.  Alcoholmisbruik en andere verslavingen zijn veelal een manier om de werkelijkheid te ontvluchten. Wat het ook is waarvan je wilt wegvluchten, alcohol en/of drugs bieden je een verluchting.   Daarna wordt het dikwijls weer erger.  

Gemiddeld heeft men bij een alcoholverslaving 4 tot 6 hypnose sessies nodig.  Na de eerste sessie merkt men al een verschil op.

Gemiddeld heeft men bij een alcoholverslaving 4 tot 6 hypnose sessies nodig.  Na de eerste sessie merkt men al een verschil op.

Wanneer je iets vermijd gaat het niet weg.  Met hypnose gaan we de triggers aanpakken.  We gaan kijken welke onderliggende zaken er zijn en gaan deze via een positieve manier tijdens hypnose benaderen.  Na de sessies leer je deze suggesties te gebruiken om met de verslaving om te gaan en deze zonder al te veel moeite te weerstaan.  Het herconditioneren van gewoontes is iets waar we met hypnose vaak goede resultaten halen.  Stoppen met alcohol, of de alcoholverslaving aanpakken werkt doorgaans zeer goed met hypnose.