Anorexia bestrijden met hypnose?

Hypnose en anorexia

Via hypnose zijn er al veel clienten geholpen die aan een eetstoornis lijden.  Hypnose kan ook perfect complementair worden ingezet om bijvoorbeeld te werken aan uw zelfbeeld.  Ook is er bij anorexia of andere eetstoornissen vaak een emotionele trigger die in een eerdere levensfase is ontstaan.  Er bestaan veel misverstanden over anorexia.   Wel vinden we het belangrijk dat u nooit zonder toelating van uw arts uw behandeling stopzet.

anorexia_hypnose

Anorexia met hypnose bestrijden?

Als je anorexia hebt dan heb je een continu angst om aan te komen.  Die angst kan overheersen waardoor deze ziekte er voor zorgt dat je continu met niet eten bezig bent.  Je legt jezelf een te strenge en onmogelijke manier van diëten.   Mensen met deze eetstoornis eten extreem weinig waardoor ze afvallen en veel gewicht verliezen. Ondanks dat ze veel afvallen blijven ze zichzelf als te dik zien.  Met hypnose gaan we op zoek naar de oorzaak van deze angst en leren het denken hier anders mee om te gaan.